In de media

AD.nl

Mart (19) geeft op TikTok uniek inkijkje in zijn leven als machinist

Al van kinds af aan is hij verzot op treinen. Mart Hoogeveen (19) uit Heerlen maakte van zijn passie zijn beroep en werkt sinds kort als machinist bij de NS. Naast de normale werkzaamheden heeft hij een extra passie: het vastleggen van het treinleven op zijn socialmediakanalen.

Klik hier om verder te lezen op de website van het AD.

TheBestSocial.media

MachinistMart geeft je in sneltreinvaart een interessant inkijkje op het spoor

Treinen: de meeste mensen hebben er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Ze zijn hartstikke fijn, maar wanneer je ze het hardst nodig hebt, zijn er problemen mee. Iemand die wél enorm van treinen houdt, is Mart.

Klik hier om verder te lezen op de website van The Best Social Media.

NOS Stories

Machinist Mart zijn TikToks gaan als een trein

@machinistmart maakt als zijn filmpjes als hij even stilstaat. Dit filmpje is opgenomen op zijn stop van 2 minuten in Roermond. Soms filmt hij een rijdende trein, maar dan zit hij juist achterin en is hij niet aan het werk.

Klik hier om verder te lezen op de Instagram van NOS Stories.

Podcast (Spoorcast)

Spoormedewerker van de maand

Arjan den Boer schreef een prachtig boek over 150 jaar Nederlandse Spoorwegaffiches. Arjan, Arno en Elger vragen hem er alles over in deze Spoorcast. [..] en we bellen met een heel jonge spoormedewerker van de maand.

Klik hier om de podcast te luisteren op Spotify.

NS Facebook

Fotoverhaal

De 20-jarige Mart is een van de populairste Nederlandse machinisten op TikTok. Hier beantwoordt hij vragen van volgers en hoopt hij leeftijdsgenoten te inspireren om ook bij de spoorwegen te werken. ‘Mensen hebben een eenzijdig beeld van het beroep. Ik wil laten zien hoe mooi het werk is en wat er allemaal bij komt kijken. Dat doe ik op TikTok. Daar zitten de mensen die ik wil bereiken, de jongeren die nadenken over welk beroep ze gaan kiezen.’

Klik hier om volledige post te bekijken.

WerkenbijNS (Instagram)

Overtake

‘Machinist worden was mijn jongensdroom’, zegt Mart. ‘Ik woonde op hoorafstand van het spoor en het geluid van de treinen wekte mijn interesse. Die nieuwsgierigheid is nooit meer weggegaan en op mijn achttiende besloot ik dan ook een opleiding tot machinist te volgen.’

Klik hier om de post te bekijken.

WerkenbijNS.nl

Onze verhalen-pagina

Machinist worden was mijn jongensdroom. Ik woonde op hoorafstand van het spoor en het geluid van de treinen wekte mijn interesse. Die nieuwsgierigheid is nooit meer weggegaan en op mijn achttiende besloot ik dan ook een opleiding tot machinist te volgen. Mijn droom is uitgekomen en dat voelt super goed.

Klik hier om naar de website te gaan.