Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Mart, een 22-jarige jongen uit het Zuid-Limburgse Heerlen. Ik ben geboren op 01-07-2001 en merkte op jonge leeftijd dat ik treinen een interessant vervoersmiddel vond. Het is groot, het gaat snel en het is makkelijk reizen. Ik bedacht me al snel dat ik machinist wilde worden. Een jongensdroom dat uit kwam toen ik die wens uiteindelijk zelf in vervulling kon laten gaan door de opleiding te volgen.

Inmiddels ben ik al ruim 21 jaar verder, ben ik machinist en deel ik graag mijn passie via Instagram, Twitter en met naasten via Facebook. Alles om nóg meer mensen aan te kunnen sporen om ook machinist te worden. Het is tenslotte een mega mooi beroep met een enorme vrijheid.

Wat doe ik?

In mijn dagelijkse leven rij ik full-time treinen voor de Nederlandse Spoorwegen (voorheen bij Arriva Limburg). Ik kom op de meest mooie plekken met mijn werk, van Heerlen tot Amsterdam en van Zwolle tot aan Den Haag. Elke dag is anders en nooit is ook maar een seconde hetzelfde. Niks is zo veranderlijk als het spoor. 

Wil je weten welke trajecten ik mag rijden? Bekijk dan de pagina wegbekendheid!

Het verleden

Omdat ik mijn droom tot machinist waar wilde maken besloot ik na de middelbare school (VMBO-TL/Mavo) om een opleiding te doen dat aansloot op een opleiding tot machinist. Dit omdat ik te jong was om deel te nemen aan de MBO opleiding.
Zoals eerder benoemd ben ik mijn carrière als machinist begonnen bij Arriva Limburg. Hier heb ik ook de opleiding tot machinist volledig bevoegd gevolgd. Inmiddels is deze afgerond en ben ik machinist volledig bevoegd.

31-10-2020

Al snel koos ik na het behalen van mijn praktijkexamen bij Arriva om over te stappen naar NS. Inmiddels volg ik daar de NSR+ opleiding (31-10-2020), hierbij leer ik de regelgeving van NS, het materieel en de benodigde baanvakken. De verwachting is dat ik in de lente van 2021 mijn eerste zelfstandige diensten op de geel-blauwe en wit-blauwe treinen zal draaien. Uiteraard is dit te volgen via mijn Instagram.

13-05-2021

Inmiddels is alles afgerond, heb ik al mijn wegbekendheid dat nodig is om mee te draaien in het rooster van Heerlen én ben ik bevoegd op ieder mogelijk materieeltype. Op 13-05-2021 had ik mijn examenritje/praktijkrit, doordat ik deze met een positief resultaat afsloot mocht ik na veel en hard werken eindelijk zelfstandig de baan op!

MachinistMartje

Aangezien ik het delen van mijn diensten via Instagram een leukere & aantrekkelijkere stijl wilde geven, ontstond het idee om een cartoon-versie te laten maken van “MachinistMart”. Voorheen met de colbert van Arriva, tegenwoordig met de gele softshelljas van de Nederlandse Spoorwegen. Aan dit logo is mijn werk te herkennen op YouTube, Instagram en op diverse andere platformen als Twitter. De cartoon is gemaakt door een freelancer in opdracht van mij in de stijl van Rick & Morty in 2020. 

Volg mij op de onderstaande sociale media: